Tuesday, September 27

rumah sewa .


ney laa perjalan kami hendak ker ruma sewaa tersebutt . heee , 
alhamdulillah laa da jumpe pon rumah sewa ney haa , 
bukan senang nak jumpe ruma sewa sekarang . 
lagi lagi da nak habes sem ney haa . semua orang tgah crik rumah sewaa . 
agak susaa laa kalau lambat crik rumah . takot terlepass pulak kan . 
tapi tapi rumah tuu bukan kami yang crik , haziq , sofii and kengkawan dea yang tlg crik kan . thanks kurg :)

ketibaan di ruma sewa kami ................



Amacam ?? 
cantekk tak rumah sewa kami ?? heeeeee , 
mesty kurg jeless kan tengok ruma sewa kami :)  
jomm kite jelajahh ker dalam , 
kite tengok sesamee yoww , 
tuan rumah da tunggu tuu haa . 


TENGAH BERBINCANG DENGAN TUAN RUMAH .

neyy laa keadaan ruma kami , heee . 
tgk tuuu tuan ruma siapp beli kan sidaii kaen lagy tuu . baru belii auww , 
full furnised lak tuu , lengkapp laa tuu . 
Alhamdulillahh , 
sewaa pon tk mahal mane pon :)  
okey laa buad kami ney haa , tengah carik orang lagy ney haa ,
kalau boleyy nak  10 orang dlm rumah , 
buad mase ney ade 8 org jee . ada sesiape yang berminatt kaa ??
silaa hubungi sayaa yaa , HAHAHAA ,

Friday, September 23

saya suke blog awakk





Cantekk tau blog deaa ney , 
kalau tk percayee pergy laa tengok blog dea ney haa . 
tak caye sgt kan , hihiiii , owner dea ponn cantekk jugaa .
Ney nama Facebook nyaa . 
searchh laaaa Halida Rahman pasty jumpee . 
Comel kan owner deaa . BOYSS ......
dea ney da ade Boyfiee daa , 
kurg tayah laa nak berangan nak ngoratt dea . 
cewahhh , 
nak tahu tak aku suke bace dea nye blog , mcm bestt jee blog dea neyy .
ayat dea ponn menyeronok kan , 
kalau kurg tk percaye kurg boley masok BLOG dea ney haa . 
okeyyy ??
Nanty kurg pas bace pasty kurg nak datang melwatt lagy :)




Saturday, September 17

Loveyou kak .




akak Nik Alya Nurnadya atau dikenali sebagai kak (BEE)
ape ape pon boley call her . 
but jgn lelbih sudaa laa kan , aku sepak kurg jakg . 
akak ney comel auwww  :face26: , 
kecik jee urg nya . aku gemok kott :face47:
kalau berdiri sebelah dea pasty urg ckp aku kakak dea , 
padahal dea yang kakak . 
HAHAA , maluu siottttttt ,
huhuuuu , btw , akk bee ney baek dgn aku , 
even baruu jee kenal dea tapy dea byk bg nasihat kat aku ,
lagy lagy mase aku tgah down gile babi  ,
pasty dea ade jee ngn aku ,
aku pon cam tk caye jee kan ,
yelaa ............ 
dea byk gilee ahh bg nasihat sume '
bg aku semangat bagai . 
haishh kak bee , nape laa akak baek sgt ngn kitee . 
kite sayang kan akk :h: 

thankss being My Sisterr . for youu sis :119::119:Kisses Myspace Comments



Tuesday, September 13

-,-

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

Jika kita mencintai seseorang,
kita akan sentiasa mendoakannya ,
walaupun dia tidak berada disisi kita.
Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, 
dua tangan untuk memegang, 
dua telinga untukmendengar dan dua mata untuk melihat. 
Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? 
Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati 
pada seseorang untuk kita mencarinya. 
Itulah namanya CINTA...
Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba. 
Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. 
Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi 


jika kamu masih tidak dapat melupakannya.
Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai 
harapan walaupun mereka telah dikecewakan. 
Kepada mereka yang masih percaya, 
walaupun mereka telah dikhianati. 
Kepada mereka yang masih ingin mencintai, 
walaupun mereka telah disakiti sebelumnya 
dan kepada mereka yang mempunyai 
keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan. 
Kecewa bercinta bukan bermakna dunia sudah berakhir.
Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan. 

Kamu tidak dapat melangkah dengan baik dalam kehidupan kamu sampai, 
kamu melupakan kegagalan kamu dan rasa kekecewaan itu.
Hanya diperlukan waktu seminit untuk menafsir seseorang, 
sejam untuk menyukai seseorang dan sehari untuk mencintai seseorang, 
tetapi diperlukan waktu seumur hidup untuk melupakan seseorang.

tips dari seseorang .


 “Penantian dan tiada pengesahan itu amat menyeksakan batin!”
Beberapa soalan yang memenuhi email bro Razzi sepanjang minggu ini, ingin I jawab di sini khas untuk semua wanita yang I sanjungi :-
  • Mengapa saya ditinggalkan tanpa sebarang berita?
  • Mengapa tiada respon? sms/call/email/ym/chat semua tak jawab!
  • Mengapa tak ambil tahu hal saya lagi? tidak mengambil berat? walau saya telah meminta maaf, dan lakukan apa saja?
  • Mengapa biarkan saya kesunyian, kesepian, mengapa menghilangkan diri?
  • Mengapa sudah tidak semesra dulu?
  • Mengapa biarkan saya sendiri merindu cinta yang semakin sepi?
  • Mengapa buat saya menangis sepanjang masa??
Sebenarnya, kesemua soalan ini hanya ada 1 jawapan sahaja. Apakah jawapannya?? I yakin jauh dilubuk hati you all, pun tahu mengapa, kan?
Memahami lelaki adalah cukup senang…kerana, lelaki akan bersungguh-sungguh menunjukkan dia cinta jika dia benar-benar cinta. Jika tidak cinta…berbagai-bagai alasan diberikan untuk menolak sebarang cadangan!
Jika cinta, sayang…dia akan mengambil berat, dia akan sentiasa call berkali-kali, sms, email, chat selalu dan dia akan mahu sentiasa bersama anda. Dia mahu jumpa setiap masa dan dia akan bercakap tentang perhubungan anda berdua pada setiap masa. Jika berjauhan pula, mahu mendengar suara anda setiap hari.
 Jika LELAKI sudah tidak lakukan itu semua?…Jawapan kepada soalan anda ialah…
“…maknanya, dia sudah tidak berminat sangat dengan anda. Sudah TIDAK CINTA …ATAU kemungkinan besar dia sudah mempunyai kekasih yang lain.”
Anda tidak perlu memberi apa-apa alasan lagi. Dan jangan pula menjawab untuk kaum lelaki pula. Cakap dia tak gitu, dia tak gini. NO!!
INGAT…ITULAH LELAKI …that’s it. Tiada jawapan lain, tiada alasan lain lagi. Very simple. Dia nak…dia akan tergila-gila. Dia dah tak nak…dia buat dek, dia hilang, no calls, nothing!
Pendapat Bro Razzi, meratapi si dia yang hilang entah kemana, mengenang segala kenangan manis bersamanya, menanti sehinga bertahun-tahun namun dia tak masuk-masuk meminang…HANYA MEMBUANG MASA!
“Dia dah bahagia dengan hidupnya…percayalah! Lelaki tidak akan menunggu lama seseorang wanita itu jika dia sudah tidak cinta. Kecuali, dia tiada pilihan yang lain.”
In my further opinion :-
Cari yang lain dan jangan berhubung dengan dia lagi. Kerana ianya hanya akan menghancurkan masa depan anda. Ingat, makin lama umur anda semakin meningkat. Mulakan hidup baru…dan lepaskan kenangan lalu.
Memang susah jika anda masih solo. Ianya lebih mudah jika anda mulai membuka hati dan meluaskan pandangan anda. Yang penting, anda mahu. Kena ingat, tidak semesti orang yang berkahwin itu jodoh dia. Mungkin mereka akan terpisah, bercerai dan kahwin baru. Jadi, anda kenalah mencuba, barulah anda tahu itu jodoh anda atau tidak. Kemudian, usahakannya.
Jadi, anda harus memberi peluang kepada diri anda sendiri untuk mengenali orang baru, membina satu perhubungan baru. Please…janganlah duk meratapi cinta yang dah berkulat dan masih di takuk lama.
ANDA MESTI MOVE ON! best thing, make a new friend, thats a start! :-
  • Apabila dia tidak jawab call/sms/email…boom, you cari kawan baru!
  • Apabila dia hilang tah kemana je…you cari teman baru!
  • Apabila tak mengambil berat lagi…cari yang care lebih kat kita!
  • Apabila asyik jawab nanti, nanti, nanti…boom, tinggal dia!
  • Apabila break aje…MOVE ON!
  • Apabila dikecewakan…cepat-cepat mula hidup baru, dunia baru, kawan baru, cari boyfriend baru :)
BUT, jangan cepat-cepat nak bercinta balik, sebaliknya, Ingatlah… anda berhak untuk enjoy this moment, berkenalan dengan lelaki dan have fun while you single!…and find your Mr Right!
p.s. : *Untuk mendapatkan berbagai-bagai tip cinta lagi , sila klikhttp://www.notacinta.com/ebuku.html
Salam hormat,

Friday, September 9

thankss zuzu :)


thanks zuzu .  :) comel lotee da ney haa . hehhe .
dapat page baru , sukee nyaa aku . hehee . 

Futsal ??


السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

aku da lamer terfikir nak maen futsal dgn kengkwn 
akhir nya tercapai jugak niat aku ney haa tok bermaen 
futsal bersama kengkwn . 
tpy masalah nya aku tkpena nak training futsal ney haa . 
aku pon tktau mcm mane gaya nya maen futsal ney haa . hihihiii 
bantai jelaa besuk . ape nak buad kan , akk akk senior yg ajak join , 
klau aku trpacak jee kt situu maty laa aku , hhaha 
mesty durg mara kan , dalaa ramai esuk . adoyyy . 
segan laa aku ney weh . 
bende larik pon tah mcm apetah agaknya , 
tapy tape laa , aku rase aku nak enjoyy jee maen futsal ney .
tk kire laa menang ker kalah ker , 
ape yang aku pk kn aku nak enjoy and rapatkn 
hubungan dengan senior lagy . 
tuu jee aku nak sbnr nyaa , 
walaupon aku maen tonggang langgang sok kan . 
hihiii . mrgreen
tape laaa , asal kan dapat maen futsal 

**YEAYYYY !!! dapat maen futsal , 

Si Comel





:h:Hello you ollz :r: how are you :s: 
kurg sehat kerr ?? hope kurg sehat laa yee ,  
mesti kurg tertanya tanya siapakah Si Comel ney kan ?
Si Comel ni anak  Puan Natie . 
hmm , comel kan anak Puan Natie neyy ?? 
tapy aku tktau laa pulak nama dea ape .. 
aku lupe nak betanyaa . =,=
cewahhh , ayat tk boley blaa mrgreen 
Natie aku arap kau happy kat sane yee , 
INSYAALLAH
aku akn sampay jugak ruma kau kt JELEBU N9 tuu . 
aku pon da lame tk jmpe abah ,  
rendu gilee doe kt kurg semua . 
jage laa diri bebaek , jage laky kay leklok . 
lau tk jage ty aku kebass kang :131:   
anak kau pon da masok yg kedua neyy haa , gilee ahh kau :r:
hehehee , kuatt kau en biggrin gurau jee wehh ,
duhhhhhhh ! lame tol kite tak jmpe kan , 
renduu doe time gurau gurau dengan dulu .
haishhhh , 
walau cmna kite jauh skaly pon kau tetap dalam hati aku doee , 

*aku sayang kan kau Natie Kisses Myspace Comments



Tuesday, September 6

=,=





SORRY !!!!! cikk zuzu tgah edit page sayaa :)

Monday, September 5

nak share sikit








haaaaaaaaaaaa , macam kenal jee minah ney , hahhaa , Okeyy , kurg msty kenal ann siape ney , aku laa ney . jgn buad buad tk knl lak auww , okey tak aku pakai tudung ?? INSYAALLAH, aku akn pakai tudung tk lame lagi . teringin da nak pakai tudung ney haaa , ney laa raya pertame aku :)  biase laa klau pagi raya lepas bersalam salaman dengan keluarga ku , kami semua pergi berkunjung ruma sedare mara dkt Melaka , yg byk tempat bersejarah tuu . cewahhh , bukan ituu yg aku nak cerite kan . aku nak cerite Raya Raya Raya je neyy , biase laa still dlm mood Raya lagi ney . tapy tade laa byk sgt nak cerite cume nak share gambar gambar jee pade Hari Raya nii haa ,
kurg pasty nak tengok kan kan ??
siikit sikit boleyy laa aku tunjukk yee ??
lihatttttttttt laaaaaa di bwah inii . enjoyyyy :)



HAAAAA , gadis gadis . dari kiri akak aku Liza karim , aku laa siape lagy kan Chichi Numero , 
Akak Ipar aku  Lily Qaira and mak aku aaa :)  . Di pagi yg mulia ini kami bergambar bersama , HAHA , ayat cm bodo jee kan . sbnr nya tahun ney kami tk sempat nak snap gmbar bersame keluarge . nak cepat sgt sampay kan lupee nk snap gambar . tapy tkpe laa . ney ade pon da jadik laa kan kan :) 



WITH   CHICHI FLEECIAA :)










ABANG DELI  , 

de neyy seorg abang aku yang pendiam dan baek , 
hehhehe , aku suke lepak dengan deaa , 
muke garangg jee abg ney haa . dea ney tanak kawen , 
dea kate nak jage mak aku , HEHHEE :) 
KELAKAR kan abg aku ney . dalaa tuu, cukop cukop laa dok memuji abg aku ney , kembang semangkuk jakg dea ney . hhahaa , bhaii abangg , 

  YOUU ABANG


family kami , di tanjung keling , MELAKA :)

Selamat Hari Raya

HUHHH , 
baru sekarang aku nak post about raya ? 
alaaaaaaaaaaaaaaa, masih belum terlambat lagi kan nak wish sume . 
sebelum melengah kan waktuu lagi aku inginnnnnn mengucapkan 
SELAMAT HARI RAYA BUAD SEMUA YANG MENYAMBUT PERAYAAN AIDILFITRI .
semoga kurg enjoyy tahun ini ,
pada yang mengenali diri aku ini , 
HONESTLY  , 
i've never been good at wishing people on special ocasions but well ,
HAPPY EID MUBARAK to youu all . 
For all the wrongs i did , 
unintentionally or for fun or rude hurt your feelings , 
on thus Hari Raya Aidilfitri i seekfor a thousand apologies .
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN 

 with  Chichi Fleeciaa :95: