Friday, July 22

akak , aku sayang kau .


ney laa akak aku , "NOOR LIZAH BINTI KARIM" 
aku sayang kan kau kak, walaupon kite selalu gado aku tetap sayang kan kau ,
biase la tuu kan gado adek beradek kan , tade sape pon tak pernah gado ngan adek beradek nye , 
pasty kurg pon pernah kan . kak , aku sunyi doe kau tade . aku rendu nak tido ngn kau ,
kau selalu dgr masalah aku , skunk tade sape yang ley dgr masalah aku , 
SUMPAH!!!
aku rendu kan kau , dalaa kau surg jee akak aku yang ade , 
tade kau aku tatau laa cmna idopp ak pash ney , sejak arwah akak da meninggal ,
kau surg jee tempat mengadu aku . aku rendu kan kau sangat sangat :( 
aku arap kau jage diri kau bebaek yee kart KL tuu . kau pon da lame tk call aku 
kenape haa ?? rendu laa nak dgr suare kau . gelak tawa kau . gurau senda kau ngan aku . 
aku fikir , bila kita bersama aku tk hargai kau , bila da jauh ney baru laa aku tahu aku sayang 
and rendu kart kau sgt sgt :( . salu tengking2 kau , 
mcm aku ney akak kau lak kan akk . pdhal kau tuu akak aku . haishh , 
kenape aku rendu kan kau sgt sgt haa ?? 
aku tkley nak tahan laa sebak didade ney . raya da laaa lambat lagy 
aku nak balek jmpe kurg !!! 
akakkkkkkk !!!! :(

Tuesday, July 19

perjumpaan dengan PRESIDENT :)


EHHH , mesty kurg tertanye tanye kan kenape laa aku and 
kengkawan yang laen berpakaian begini  dan pakai tudung bagai kan ?? okey laa aku cerite skit , sebenar nye kami budak budak baru yang julai intake ade perjumpaan dengan PRESIDENT dekat hotel "GRAND  RIVER VIEW". entaa betol ker tak laa ejaan ney haa . 
aku maen bantai jee , tape laa asal kan ade bunyik kan . alaa , perjumpaan ney bukan ape pon just tok berkenalan dengan beliau jee , beliau PRESIDENT bg sume KPTM . agak besauu laa pangkat nyee , kami bangga dpt jumpe dengan beliauu . beliau best laa , tade laa garang mane  HAHA , dapat dengar sikit sikit dea punye ceramah okey laa tuu . da cukop elok laa tu kann . heeeee , kejap jee pon ceramah dea . dari kol 9 pagy sampay laa kul  11pg . hmm , kejap jee . heee . rase nye sampay sinie jelaa . nak tahu tk banyak lagy sbnr nye gambar kiturg snap tpy satu jelaa yee aku letak . kalau nak tgk lagy banyak tgk laa kart facebook aku yee :) .okey laa byett :) 
jumpe lagy di next post :) 

Thursday, July 14

kawan kawan :)

HYE FATIN 'ADDILA BINTI ZAINAL ABIDIN 
ataupon dhoyy , urg pgel dea dhoyy . adelaa kesa silam nyee , HEE , 
aku jee yg tahu , cewahh . special sikit laa dri kurg okeyy , 
jangan nak jelous  lak okey .. dea baek sangat dengan aku . walaupon memule kenal ade salah faham sikit , alaaaaaaaaaaaaaa,,
biase laa tu baru nak kenal aty budi maseng maseng kan .  so , aku tk kesa sangat laa . patot laa durg buad cmtu , kalau tk aku tk sedar nanty ape salah aku sume kan . cewahh :) aku sayang kau dhoyy :)  haaa , lagy details about her , dea pandai , she's LOVE cats  same like me . HAHAA , dea ney orang selangor jugaa laa . serdang . eshh , dekat jelaa dgn ruma aku . cewahh :) okey laa dhoyy. smpay sinie jelaa okey . cukop laa yee :)



DARI KIRI ZETTY , SYS FARAH , ME !
aku mule kan dari ZETTY laa yee . heyy ZETTY ! asal dea ney dari SERDANG , KEDAH . dgr serdang tuu cam dkt selangor jee kan , tapy sbnr nye dea ney asal dri kedah . orang Utara sana tuu . HAHA , aku suke kacau dea ney , aku suke cara cakapan dea , kelakar koytt :) boley belajar tau . aku teringin nak pergy KEDAH . kau bawak aku boley tak weh ? HAHA . aku tatau nak cakap ape sal kau ney sbnr nyee . ney jelaa ekk ?? aku nak cerite sal kak FARAH lak . heee , chowww .....................

HEY SYS FARAH ! 
okeyy , dak kecik ney nama dea "FARAH LIYANA BINTI ZULKIFLI " 
dea ney comel orang nye , percaya tak weh ?? cube tgok picca kart atass ney ?? kkurg da ley tahu kan , HAHA , comel sangat dea ney . tk banyak cerewettt , manje orang nyaa . heyyy kak ! kite suke mase akak ckp "ain jahat , ain jahat" HAHHA , comel jee suare akak tuu :)dea ney jugak suke warna BIRU .   deA tk kesa la kalau ape jee urg buad kart dea , dea cool jee , best laa dapat kawan dgn akak ney . dea ney asal GOMBAK KL , so bile da habes study ley laajumpe kan . senang skit nk jmpe sbb dekat kan , hey dak kecikk ! pdhal da besar da ney . tua setahun dari kami laa . 19 tahun umor nyaa , heee , cm kanak kanak RIBENA  kan dea ney ?? kami tahu asal usul mu dari mane tpy dea ney manh LOW PROFILE GILE laa , event dea dri asal ........... dea tetap tk sombong . HAHA , sorg pon tatau dea dri mane . kami jee yang tahu :) so kami simpan rasia dea ney . dea sendiri yg soh simpan rasie nya . dea tk suke urg laen tahu :) kami bangga dengan akak :) 




heyhey ,nak tahu tak sape ney ?? ney laa "QISTINA IZNI" 
atau dikenali sebagai "MEMON" HAHAA !! 
kelakaa kan , hee . de ney comel jee same cam MINAH tuu ,
kecik , comel sume lengkap laa ngn durg ney . durg ney pon asek bersame jee kan . 
heee , chichi sayang kan memon ney haa :)


nak tahu tk nama panggelan kami ape kart sinie ?? HAHAA ,
maaf laa gambar memon tade lak , sbb memon tgah ade class time ney kan . hahhaa
DHOYY = KIAH PERKASAM 
ERNIE = LIMAH 
SYS FARAH = MINAH 
ZETTY = PE'AHH
AND AKU = JENABB . 
kekal lak nama JENAB ney enn ??  ade  urg yang bg . HAHA , bukan durg okey .
tpy someone special :) HAHAA ,  kekal laa nama aku ney sampay bebile pon :) 
pape yang berlaku kite settle dengan elok yee , kite dok ruma same sume same , so ...
kene laa tolak ansur sikitt yee , HAHA ,



I LOVEE YOU ALL MY NEW FRIENDS :))  

activiti ari ini :)

kringgg kringg kringggg ! jam berbunyik , menunjuk kan da pukul 5.45am . 
walaupon mata aku tk lelap satu malam aku tatau ape da jadik dengan mata aku ney haa . HAHA , 
tk boley tido pulak dea , mungkin memikir kan sesuatu agak nyee kan . tpy tape laa , lupe kan sajja about that . aku just nak bercerite sal ari ini sahaja . da tanak laa pk sal FEELING FEELING ney kan . hmmm ,  buad semak tol ?? alaaa , biase laa tuu gedik gedik kart kolej . tpy tuu tk bermaksod aku suke durg kn . 
HAHA . tp kenyataan nya mang aku ade suke surg mamat ney tpy sayang nyaa dea da ade GIRLFRIEND . so aku da tolak tepi dalaa , walaupon aku kecewe sikit , tpy aku taley buad pape pon laa  sal tuu . hmmm . 
larik topik lak aku ney , berbalik kepade topik kite tady ....... okeyy , cepatttt wehh ! aku pon memekak laa memanggel teman teman serumah ku . kerana bas suda datangg . kejapp lagy tertggal bas maty laa . 
dalaa jauh dengan kolej kan . ADUHHHH =,=  class kol 8 sampay kol 8.50 . then free time untill 11 . 
baru laaa ade class balek . sampay laa kol 1 class kami . habess laa class kami pade waktu ney , 
tpy kami ade perjumpaan sume club , heee , agak bosan laa  pulak pilih pilih jawatankuase ney , HAHA ,  
durg tk pandai nak handle ker ape ?? cewaahhhh ! aku adlah  NAIB PRESIDENT . CEWAHHH ! rase nye sampay sinie jee koytt , hahhaa . nak btau tuu jee :p 
POYO GILEE kan ?? HAHAA !

HAPPY BIRTHDAY PAKCEK :)


HEYY DUDE :)
SIAPE KAH GERANGAN ORANG DI DALAM GAMBAR INI EKK ??
ECECEHHH , DEA NEY KAWAN BAEK KITE JEE .
RINI DEA PUNYE HARI KELAHIRAN LAA . HEHEE (",
HAPPY BIRTHDAY AWAK ,
SEMOGA AWAK HAPPY SELALU LAA YEE :)
MACAM GAMBAR KART ATAS NEY HAA , SENYUM LEBAR JEE ,
HEE , I SUKE SENYUMAN AWAK :)
HOPE PERSAHABATAN KITE KEKAL SELAME NYEE , HEEE ,
OKEY LAA SETAKAT INI JELAA YEE ,
TAKE CARE PAKCEKK !
 BYETT .

Thursday, July 7

PUASA =,=

heyy ,
 hari ini saya da 3 ary puasa tau , puasa apa ?? puasa ganti laa apa lagi kan . maklum laa RAMADHAN nak dekat ney kan , kene laa ganti cepat cepat . nanty berdosa lak tk habes ganti puase kan . hmm , semase di kolej tergugat jugak laa iman aku ney kan . yelaa , kengkawan aku ade yg tk puasa . ade segelintir jee yg puasa . makna nye aku dan kwn yg berpuasa pade ary ini kene teman kan laa kengkwn yg tidak berpuasa tok pergy lunch . heee , okey laaa . kami pon pergy laa teman kan durg kan . btw , kurg nak tau tak cafe kt kolej kami tuu murah gile doe . cube bayang kan nasi ayam jee 3 ringgit sirap 50sen . heee , murah kan . terkejott gilee doe aku . boley laa jimat cermat kart kolej ney haa , okey , berbalek pade tajuk :) 
stlh teman kn kengkwn g lunch kami pon menuju ker bilik kuliah . haishh , agak penatt jugak laa en . yelaa , class sampay petang koyt . cm ofice hour tuu . grrr =,= penat nyee . tahu tk .  baek laa , aku rase sampay disini jelaa yee . aku tiada idea sebenar nyee . ahhahaaa

Monday, July 4

start class =,=

salammm , ary ney mood penat sgt sgt . yelaa , ary pertame class . tpy tk belaja lagy laa . Just intro jee , ape yg lecture nak , ape yg kne beli kn . hmm , byk jugak yg kne beli . haishh , peningg peningg . mang susa hidop berdikari ney haa . mcm2 yg kne sesuai en diri . eshh , aku tk pandai laa . aduhh . hostel aku jauh gile dgn kolej , kalau class kol 11 pg ker kiturg msty kne gerak kol 7pg lbh jugak . ikott sape yg ade class kol 8pg . mang penatt laa citee dia en . grr , bosann gilee kot kalau ary2 cmney . kalau balek pon cmtuu jugak . aduhh .payah kott . tpy pihak kolej ckp sape yg dok hostel kemumin takan lame stay sane . nanty durg akan tuka kn yg dkt hostel pantai timur . act , pantai timur ney dkt gile dgn kolej . hostel kemumin sgt jauh , nk tau tk hostel kemumin tuu sbnr nye khas tok jururawat sahaja , kiturg hnye menumpang jee , ape yg penting aku arapp sgt2 kiturg dpt tuka kt hostel pantai timur . penatt kot kalau ary2 cmney ....