Thursday, June 23

thanks kak DIANA



 
 haaaaaa ! terkejot tk ?? terkejott ekk ? sorry laa , assalammualaikumm peepss ! nk share ney , saye dpt card and teddy bear comel dri akak tempat kje aku tuu , urg nye kecik jee . da cm teddy bear tuu da aku tgk , hahhaa . huhuuu , urg nye peramah , suke beri pendapat , suke dgr prob urg tpy dea tk suke share prob dea kt kiturg , hahahaa, bagoss laa urg cm akak ney , nama dea sape ? lupe lak nk btau sape name dea , ney haa name nyee :) DIANA MUCHLIS . heee , thanks kak , akak baek sgt2 , urg sayangg akak sgt sgt :) muahh muahhh !!

Monday, June 20

thanks kak Lynda and kak Julia :)


kurg msty tatau en nape aku letak gambar ney sume . okey bia aku citee skit . eshh eshh , kak Lyndaa and kak Julia ney bg aku adiahh lak kt aku , ape yee dea bg at aku ney . okeyy aku bukak yee , okey aku da tau daa . :) ade siper angry bird and keychain angry birdd :) tatau laa mane satu kak Lynda or kak Julia bg yg mane , takan aku nk tye kan . yelaa aku da nak berhenti dri kje kan . aduhhh durg ney , buad aku sedihh pulak :'( aku rase mcm tanak berhenti jee , tpy ape ley aku buad . aku pegy sane tok menimbaa ilmu , tok mase depan aku kan , ya allahh . sedihh nyee aku . kak aku takan penah lupee kn akak akak aku kt MEMORY LANE tuu . aku janjy, kurg byk tlg aku . thanks kak . kurg baaek sgt dgn aku . kurg jage dirii yee , maaf kan aku sekire nye aku ade buad salah silapp dkt kurg sume , dan paleng pentingg halal kn mkn minom yg penah kurg belanjee aku . dalaa , buad aku menangess jee :'(

Sunday, June 19

HAPPY FATHER'S DAY !

okeyy ary ney 19th JUN 2011 , dan ary ney adalah ary bapaaa seduniaa . "HAPPY FATHER'S DAY" to KARIM BIN BUJAL . you're the best dad in the world . i'm appreciated have dad like youu , thanks so much jage adek dan akak abang selame ini . tanpe penat lelah ayah tade laa kami besar dgn secukopp nye smpay skunk . adek tatau nk balas mcm mne hanye ALLAH SWT yg akan membalasss jase ayah . tanpe ayah siape laa kami . adek sayang ayah sgt sgt , adek tk dpat byg kan kalau ayah da tiade, jgn laa smpay mcm tuu en, haihhh , adek tkott sgt sgt :'( ayah , adek akan rendu kn ayah bile adek da continue study dkt kelantan , adek jauh dgn ayah sume . adek tatau laa mcm mne dri adek dkt sne nty , adek tau ayah penat bekerje insyaallah adek akan balass balek ape yg ayah da buad dkt adek selame ney, ayah tk payah susa susa nak kje tok kami . adek akan tanggung sume nyee , insyaallah ayahh :'( ayah tkpena mengungut penat walaupon sikitt pon , adek tau adek byk buad slh dkt ayah selame ney , ayah jage diri bebaekk yee , adek sayangg kn ayah sgt sgt :') adekk janjy adek takan sie sie kn ayah :) lihat di bawahh ini ayah ku yangg bergayee ,
I LEVIUUUU AYAHHH :))

tengkiuuu :)

heeeeeee , saye dapaaattttt TUTTI FRUTTI laaa ('', . darii siapee ? dari FAA YUSRA laa :p kurg jgn laa jeless yee, aku tau kurg jeless sebabb kurg tk dpt kan kan , hahaaa, pegy laa beli yee , act aku ponn jrg mkn bnde alah ney , yelaa .mahaaaal tahu tk , buang duett jee , hahaa , urg bg amekk jelaa kan :p sedapp jugaa , thanks again Faa . kau baek dgn aku sgt sgt . hope persahabatan kitee kekal selamee nyee :)

Thursday, June 9

ohh my bestfriend BETTY :)

heyy , aku mulakan dgn bismillahirrahmanirrahim ....... disinie aku ingin memberitahu yg aku da tk lame dkt KL (KUALA LUMPUR) neyy , yelaa . daa nk g continue my future kt Kota Bharu Kelantan . wahh , kecek kelatee laa aku pas ney :) , act bukan ini yg aku nk cerite . My Bestiee Betty name nyee , kejap lagy aku tunjuk gambar nyee , okey ? 8 JUNE 2011 , 11:12 PM ==> kenape aku btau tarikh dan waktu nye skaly ney ? okeyy , ney tarikh dan waktu dimana betty send msg kt aku . kurg bace laa sendiri yee


BETTY : "Aku tk rela mbr yg aku syg p jaohh dri aku . Tp ap yg aku boleh buatt . Ap yg aku pk ,
 dea p blja demi mase depan dea . Teros terang aku kate aku akn merindui dea .
 Skg dea ad mslh dgn bf dea , aku pun tknk kco dea . Bia lah dea tenang . 
Ari ney dea susah aku doakn esok dea akn sng .
 Aku rindu kt dea . "

AKU : Kau jgn ckp cemney weh .buad aku nk nanges jeee .aduhhh

BETTY : Aku sedey chi ko nk p jaoh . Aku tkde kwn daa wey kt sini . Kite daa kwn lame .
 Ty aku ad mslh aku nk ngadu nan sape ? Ko jaohh . Bkn kejap doh ko p , lame tuu .

AKU : tape laa betty . bia kan aku pegy sane untuk mencari kejayaan aku disane yee betty . 
apa yg pentinggg kau tau aku sayangg kan kau , okeyy ? 
 i'll miss you my bff :( takee caree .

Wednesday, June 1

Bubbyee KL

ehhh sekarang daa bape ary bulan yee ? haihhh , kenape aku tetibee mengeluhh ney ekk ? tetibe jee perasaan aku rase tkott ney . nak tau kenape tak ?? okeyy , 27/6 neyy aku berangkat ker Kota Bharu , Kelantan . kenapee kurg tyee ? :'( 28/6 tuu aku ade pendaftaran dekat Poly-Tech Mara kalau name yg di singkat kan (KPTM) act course yg aku menx ney bkn laa nawaitu aku . hanye sekadar mengikott kate2 akak aku . tpy bile aku kaji balek course ney aku jadik tertarek pulak dgn deaa .heee, pelik2 jelaa aku ney . ehh . cerite punye cerite aku tk btau course ape ekk ? course neyy haa (TOURISM) kurg msty tau punye enn course yg aku cube jinak jinak en ney . agak best jugak laaa , aku ken laa berdikari pas ney . tpy dalaa aku tk pena idop bejauhan dgn familyy aku .ape jadik laa idop aku akan dtg . okey ker tk okey ker ? tuu kite tgk jelaa nty . msty aku rendu kan family aku , kengkwn aku . hope aku dpt jalani ney sume dgn tabah . nawaitu aku nk pegy studyy .tuu saje . tkdea bnde laen aku nk buad . hanye nak mengejar kan mase depan aku . kalau aku stay dkt bwh ketiak mak bapak aku mcm mane aku nk bejaye kelak nty ? tol tk ? ney jela care nyee , sblm aku apply Poly-Tech Mara ney aku apply Politeknik mang dpt kt Jitra , Kedah sane . same jauh . KPTM ney kwn Uncle aku yg tlg kn . kwn uncle datok , dea ney bahagian pengambilan pelaja . so mang senang laa . dea tye nak nk tuka kt cheras or bangi tk en ? tpy tape laa , course yg aku nk tu ade kt Kota Bharu jee en .terime jelaa . name pon rezeki dtg skaly je kan . hope aku dpt kejayaan dkt sane . AMINNN . . . . . . . .

seksa nyeee diri neyy -,-

argghhhhhhhhh ! sakett nyee perott aku neyy . knop ley jdik cemney ??? aduhhhh , tk tahan laa saket nyeee , menderitee sgt2 ney . sbnr nye perott aku sakett gilee disbb kn aku slh mkn . mungkin mase aku mkn kenduri kawen bwh ruma aku tuu kot . tu psl laa jdik cemneyy . mase 30/6 ritu aku da bangunn kol 4 pg lgy tuu , da cem nak buad solat tahajud da aku tgk , tpy insyaallah aku akan buad gak . heee . larik topik lak . bebalek pade topik kite tdy yee . bangun2 jmpe Mr.Tand thenn aku teros tk boley tido sbb pas aku kua kan saham aku muntah2 pulak . muntah dea kaww nyee . bape kaley lak aku muntah . sgt saket bile muntah tuu . yelaa dea tarek urat tuu dri dlm . fuhhhhh ! dalaa aku keje lak tuu . mcm mane nk buad . pk nye pk , aku teros bareng lam kol 9am .sbb aku tatau nk buad ape , perot sakett sgt2 kn . aku masok keje kol 11 . naseb baek laa . heee . pas jee aku bareng alhamdulillah perot aku beranso puleh :)) okeyy aku dgn senyum lebarr nye aku pon menx tlg abg long aku antr g keje . hahaaa, abg aku memecutt laju kerete deaa . . . . . . . . . . . . da pon smpy . aku okey lagy , masok kol 12 aku nye perott da buad hal . mase kak lynda g bank nak bank in en duet kedai mase tulaa perot ney nak buad hal . esh eshh . tol tol tk thn da ney , menx izin kt kak lynda nk blk dea soh tye kak lenney . kak lenney katee okeyy, tgu dea dtg sunway . okey aku pon tgu jelaa . tpy tk thn sgt . aku teros cabott . lam kol 2.30 . pas aku mkn ubat perott aku lega sikit . aku selubung bdn aku dgn selimot tebal bg peloh cpt kua . aku tido sampay mlm bru aku bangun . .alhamdulillahh bdn aku oky skit .masok keesokkan ary nyee ptg dea buad hal lgy, haihhhh , nsb aku ley betahan smpay mlm .aku keje dalaa smpay mlm .maty aku .hahaa, menderitee kejapp idop aku ney . ahhahaaa

alhamdulillahhh :)

Assalammualaikumm'ss !! nak cerite sikitt neyy . kesaa bermulee dengan Bismillahh ... :) terlalu happy sgt ney thats why blur jee nak cerite ape . ahaksss ! dipendek kan cerite saye da beli camera nikon d60 .tpy tuu pon 2nd jee .tk mampu laa nak beli yg original bagai . lens 18-55mm :) heeee , da dpt ney pon syukur alhamdulillah kann ? ape yg aku impikan selame ney akhir nye aku dpt jugak . fuhhh , tpy byk brg nye dea tk bg ohh , haiyoo . wayar USB , bag , strap . dea tk bg . dea kate dea bg strap . tpy tade pon ? haiyoo . citee cm ape ney . tape laaa, aku jns tk kesa sgt ..tape laaa , ty aku belii skt2 laaa okey . jnjy camera ney yg pntg :) bags canon abg aku ade, aku kai dulu laaa .heeeee, okey laaa . setakat ini jelaaa . jmpee lagy ...bubbyee :)